Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η Πάτρα είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας με 214.000 κατοίκους. Με την εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη στην Πάτρα εντάχθηκαν οι πρώην Δήμοι Ρίου, Παραλίας, Μεσσάτιδας και Βραχναιίκων.
Η Πάτρα ξεχωρίζει με την πλούσια ιστορία της, ενώ θεωρείται πύλη της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη λόγω του λιμανιού της.
Η γεωγραφική της θέση την καθιστά πολιτιστικό κόμβο αφού αποτελεί κέντρο του «πολιτιστικού τριγώνου» Ολυμπια – Δελφοί – Επίδαυρος.
Το Πατρινό Καρναβάλι είναι το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης καθώς η Πάτρα αποτελεί την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού στην Ελλάδα ενώ το καρναβάλι της κατατάσσεται στα πιο φημισμένα καρναβάλια της Ευρώπης.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Το νέο Αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται στην βόρεια είσοδο της πόλης. Φιλοξενεί την ιστορία της Πάτρας μέσα απο 1300 εκθέματα, τα οποία ξεδιπλώνουν και αποτυπώνουν όλους τους τομείς του ανθρώπινου βίου, την καθημερινή ζωή, τη δημόσια διοίκηση και τον θάνατο.
Ο ιδιωτικός βίος ζωντανεύει με αναπαραστάσεις κτηρίων και τα ψηφιδωτά που κοσμούσαν δάπεδα πλούσιων οικιών της ρωμαϊκής Πάτρας ενώ στη Nεκρόπολη ο επισκέπτης γίνεται κοινωνός των αρχαίων αντιλήψεων για τον θάνατο απο τα προϊστορικά έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.patrasmuseum.gr
ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ
Η εκκλησία του Αγ. Ανδρέα βρίσκεται την νότια πλευρά της πόλης και είναι η μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων. Ο μεγάλος τρούλος έχει ύψος 46 μέτρα ενώ μέσα στην εκκλησία φυλάσσεται η Τίμια κάρα του και τμήματα του σταυρού στον οποίον σταυρώθηκε ο Άγιος
ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ

Σ΄ έναν καταπράσινο λόφο, οχτώ χιλιόμετρα ΝΑ του κέντρου της Πάτρας, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της οινοποιίας ACHAIA CLAUSS που ξεχωρίζει ως ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.
 
Ιδρυτής της, ήταν ο Βαυαρός Γουστάβος Κλάους που ήρθε στην Πάτρα το 1854 για να εργαστεί σε μία γερμανική εταιρία εξαγωγής σταφίδας. Σε μία από τις εξορμήσεις του γνώρισε την περιοχή που τον μάγεψε με το φυσικό της κάλος. Αγόρασε ένα αμπελάκι για να φτιάχνει κρασί για τον εαυτό του και κατέληξε στη δημιουργία τού Κάστρου - Οινοποιείου που διατηρείται ακέραιο έως σήμερα. Το 1861 ίδρυσε την εταιρία ACHAIA CLAUSS και τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά του μεταξύ των οποίων και η Μαυροδάφνη Πάτρας, κατέκτησαν την ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά.
 
Τα πέτρινα κτίρια, τα μεγάλα δρύινα σκαλιστά βαρέλια με μαυροδάφνη ενός αιώνα, η παραδοσιακή κάβα για την υποδοχή των επισκεπτών αλλά και το μοναδικό τοπίο με την εκπληκτική θέα προσελκύουν κάθε χρόνο γύρω στα 200.000 άτομα. Τηλ.: 2610325051 - 59 




Για περισσότερα κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο : http://www.carnivalpatras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου