Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Πως οι Αμερικανοί του Αράξου... έφεραν στην Πάτρα το φαινόμενο των μπράβων

ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR: Πως οι Αμερικανοί του Αράξου... έφεραν στην Πάτρα το φαινόμενο των μπράβων Τότε οι επιχειρηματίες αναζήτησαν υπαλλήλους με ενισχυμένα σωματικά προσόντα

Το μακελειό της οδού Σαχτούρη, έφερε πάλι στο προσκήνιο της συζητήσεις για τα κυκλώματα της νύχτας και την προστασία των νυχτερινών καταστημάτων.
Αξίζει όμως να κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν για να απαντήσουμε σε ένα διαχρονικό ερώτημα που κάνει τον γύρο της Πάτρας εδώ και χρόνια: Πώς και πότε γεννήθηκε η ιδέα σε καταστηματάρχες της Πάτρας να προχωρήσουν σε προσλήψεις ατόμων που θα εγγυώνταν για την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων τους;
Η ιστορία αρχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία και αντιπρόεδρο του Συλλόγου εστίασης και αναψυχής Πάτρας Γιώργο Κοτοπούλη, ο λόγος που οδήγησε τους επιχειρηματίες στην πρόσληψη ανδρών με ενισχυμένα σωματικά προσόντα, ήταν η συμπεριφορά των μελών τους προσωπικού της Αμερικανικής Βάσης του Αράξου.
Σύμφωνα με τον γνωστό επιχειρηματία, οι Ελληνικές Αρχές, δεν είχαν δικαιοδοσία να παρέμβουν, αν εκτός της Αμερικανικής Βάσης, αξιωματικοί ή στρατιώτες επιδείκνυαν παραβατική συμπεριφορά. Η μοναδική αρμόδια Αρχή για αυτές τις περιπτώσεις ήταν η Διοίκηση της Βάσης, που όμως τις περισσότερες φορές αδυνατούσε την ώρα ενός επεισοδίου να παραβρεθεί επί τόπου και να επιβάλει την τάξη.
Έτσι κάποιοι ιδιοκτήτες συνέλαβαν την ιδέα να προσλάβουν άνδρες που δραστηριοποιούνταν-κυρίως-στο χώρο της πυγμαχίας, για να "αναλαμβάνουν δράση" στην περίπτωση που Αμερικανοί προκαλούσαν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων.
Αυτή ήταν η αρχή. Στη συνέχεια, παρά το γεγονός οτι η πλειοψηφία των ανδρών αυτών ή των διαδόχων τους, συνέχισε να εργάζεται στη λογική του μεροκάματου, υπήρξαν κάποιοι που άδραξαν την ευκαιρία για να επεκτείνουν τη δράση τους και εκτός της προστασίας του ενός και μόνο καταστήματος.
Η συνέχεια στην Πάτρα είναι γνωστή.
Πηγή : thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου