Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Σχέδιο "Αθηνά". Τα πήρε όλα η Πάτρα. Αντιδράσεις στο Μεσολόγγι που καταγγέλλει σοβαρά κενά και ερωτηματικά

Σχέδιο "Αθηνά". Τα πήρε όλα η Πάτρα. Αντιδράσεις στο Μεσολόγγι που καταγγέλλει σοβαρά κενά και ερωτηματικά



Δεν υπήρχαν απώλειες για τα ιδρύματα της Πάτρας και του Αιγίου. Τελικά το ΤΕΙ της Πάτρας και το ΤΕΙ Μεσολογγίου συγχωνεύονται σε ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα. Οι αντιδράσεις αφορούν σε όλα τα επίπεδα (συγχωνεύσεις, μετονομασίες, καταργήσεις).
Από τη δεύτερη ανάγνωση του ΠΔ, είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θέλησε να ηρεμήσει τα πνεύματα που είχαν οξυνθεί και κυρίως να δώσει χρόνο προσαρμογής στις αλλαγές που φέρουν οι νέες διατάξεις σε επιστημονικό προσωπικό, σπουδαστές και γονείς.
Προφανώς, τηρήθηκαν κάποιες ισορροπίες, ενώ διαφάνηκε η επιρροή πολιτικών παρεμβάσεων.
Στην Αιτωλοακαρνανία οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν προς το βράδυ, μετά τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για το σχέδιο «Αθηνά».
Ο τίτλος «Δημοσιεύτηκε ο "θάνατος" του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας» ανήκει στον ιστότοπο agriniopress.gr, δίνοντας το κλίμα υποδοχής στην τοπική κοινωνία.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι σοβαρά κενά και ερωτηματικά έχουν διαπιστωθεί στο ΠΔ που αφορά στις αλλαγές στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, την κατάργηση-συγχώνευση σχολών και τμημάτων και τη δημιουργία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Πάτρα.
Αυτά τα ζητήματα, που έχουν εντοπιστεί, θα παρουσιαστούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, και ο πρύτανης του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 12:00μ. στον χώρο της Γενικής Συνέλευσης του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν και χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών των ζητημάτων που ανακύπτουν, όπως συμβαίνει με το Τμήμα ΘΕΚΑ που μετακομίζει χωρίς τα εργαστήριά του στην Aμαλιάδα, ενώ η Σχολή Γεωπονίας θα έχει ως έδρα το Μεσολόγγι.
Στις πρώτες αντιδράσεις από το Αίγιο, ήταν αυτή του Δ. Τριανταφυλλόπουλου. Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Για άλλη μία φορά, η κοινή πίστη στον αρχικό στόχο, η ένωση δυνάμεων κι όχι ο διαμελισμός προσώπων της τοπικής κοινωνίας, οδήγησε -και με τη «βούλα» πλέον- σε νίκη!
»Κερδίσαμε μια άνιση μάχη, που δεν σταμάτησε εδώ, αλλά συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, για την πλήρη ανάπτυξη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο Αίγιο.

»Σε ό,τι αφορά κάποιες κακές αλλαγές που επιφέρει το ΠΔ του υπ. Παιδείας στο ΑΤΕΙ Πατρών (και πάντα σε σχέση με το αντίστοιχο του Μεσολογγίου), σύντομα θ' αποδειχθούν "ακαδημαϊκά" ανούσιες και λανθασμένες, που πολλές απ' αυτές δεν θα λειτουργήσουν καν στην πράξη. Και γι' αυτές, η στήριξη όσων αντιτίθενται εξαρχής θα είναι, εκ μέρους μου, διαρκής και επίμονη».
pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου