Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σήκωσε το!Στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ο Απόλλων CARNA!!!


Έγραψε ιστορία ο Απόλλωνας CARNA και για δεύτερη φορά μετά το 97′   θα παίξει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας καθώς νίκησε με 73-75 μέσα στο Ζηρίνειο την ομάδας της Ν. Κηφισιάς!

Μπροστά στην πρόκληση της συμμετοχής σ’ έναν τελικό οι δυο ημιφιναλίστ έψαξαν τρόπο να επιβάλουν τα δικά τους θέλω στο παρκέ. Αν και χωρίς τον Μαυροειδή, η Κηφισιά βρήκε/πήρε πόντους από τη ρακέτα, με τον Μελισσαράτο ν’ αποτελεί λαγό στο καπέλο του Παπαθεοδώρου, και είχε σταθερό προβάδισμα που έφτασε τους 11 πόντους (19-8).
Ο Απόλλων ωστόσο βελτιώνοντας τα ποσοστά από το τρίποντο χάρη στα εύστοχα σουτ του Φιτζπάτρικ, πλησίασε αρχικά 21-17 και κατόπιν 30-28 διεκδικώντας τις δικές του πιθανότητες πρόκρισης. Παρά το 42-36 των γηπεδούχων οι Πατρινοί εκμεταλλεύτηκαν την ικανότητα των Αμερικανών τους στο ένας μ’ έναν και από το -3 (48-45) έφτασαν στο +7 (50-57, 30′), αφού και οι Πεν, Γκαλογουέι ήταν άλλοι… παίκτες στο τρίτο δεκάλεπτο.
Η ομάδα του Βετούλα, ο οποίος έκανε μαεστρικό κοουτσάρισμα, πήγε ακόμη και στο 59-50, προτού η Κηφισιά, με τον Ντέιβις και κυρίως τον Ντούβνιακ, θέσει σε εφαρμογή τους μηχανισμούς αντεπίθεσης. Έφτασε στους δύο (57-59, 33:30), αλλά τα τρίποντα των Ελ Αμίν και Φιτζπάτρικ ήταν μαχαιριά στο κορμί της. Ο Απόλλων ξέφυγε ξανά (68-60) και δεν άφησε πολύ χρόνο στην Κηφισιά. Ο Μπάρλος κράτησε όρθια την αθηναϊκή ομάδα, η οποία έβγαλε καλές άμυνες και πίστεψε στην ανατροπή.
Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Ο Ντέιβις στα 50” έχασε ένα λέι απ, ο Γκαλογουέι δύο βολές και μετά τις κακές επιλογές του Ελ Αμίν σε διαδοχικές επιθέσεις η Κηφισιά είχε την τελευταία κατοχή του ματς. Ο Τσαλδάρης πήγε στο λέι απ για την παράταση, το έχασε, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για φάουλ, αλλά ο Απόλλων κατέκτησε τη νίκη-πρόκριση στον τελικό.
Ο Απόλλωνας βέβαια δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του στον μεγάλο τελικό καθώς ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση για το ποια ομάδα μεταξύ Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον άλλον ημιτελικό.
sportgame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου