Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Γυμνές selfies ελληνίδων μαθητριών συγκλόνισαν την επαρχία! (ΦΩΤΟ)

Γυμνές selfies ελληνίδων μαθητριών συγκλόνισαν την επαρχία! (ΦΩΤΟ)











Δυστυχώς η τεχνολογία σε κάποιες περιπτώσεις δείχνει και το άσχημο πρόσωπό της.Στην περίπτωση που υποχρεωτικά θεωρούμε ότι πρέπει να ασχοληθούμε σήμερα λόγω του ότι το κακό με τις «selfies» (αυτοφωτογράφηση) ανήλικων κοριτσιών που έχει γίνει μόδα και στην Πρέβεζα ξεπέρασε τα όρια και της λογικής αλλά και της φαντασίας , θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να μπει ένα φρένο.
Ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με ανήλικα παιδιά πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και να αποσοβούνται στη γέννηση τους. Τα «κοινά μυστικά» ποτέ δεν μένουν κρυφά και όταν σκεπάζονται και συγκαλύπτονται, απλώς βρωμάνε και διαιωνίζονται.
Έτσι αναδεικνύουμε σήμερα ένα θέμα που σέρνεται εδώ και καιρό στην πόλη της Πρέβεζας και9 έχει να κάνει με ανήλικες μαθήτριες, γονείς και καθηγητές.
Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι μέσω facebook αλλά κυρίως μέσω κινητών τηλεφώνων, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες 14χρονων, 15χρονων και 16χρονων κοριτσιών που με τη μέθοδο της αυτοφωτογράφισης(selfie) τμημάτων του σώματος τους, μερικές φορές και μπροστά σε καθρέφτη, εξευτέλισαν τον εαυτό τους, μη γνωρίζοντας ίσως ότι δημιουργούν ζήτημα πορνογραφίας ανηλίκων.
Έστελναν τη φωτογραφία σε έναν φίλο τους, τις περισσότερες φορές σε ενήλικο και ενίοτε σε συμμαθητή τους και αυτή η φωτογραφία αναμεταδίδονταν εν ριπή οφθαλμού.
Η υπόθεση έφτασε σε γνώση των καθηγητών αλλά και γονέων που ευαισθητοποιήθηκαν, αλλά αποτέλεσαν μειοψηφία. Ίσως τα προβλήματα της εποχής ή ίσως η μοντέρνα άποψη για τον ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας να θεωρούν την συμπεριφορά των κοριτσιών αυτών, κάτι φυσιολογικό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση γονέα που όταν τον ενημέρωσαν ότι η ανήλικη κόρη του είχε ανεβάσει φωτογραφία στο internet μαζί με φίλη της όπου φαίνονταν τα στήθη τους, είπε: «Τί σας νοιάζει εσάς; Τα έχει και τα δείχνει» .
Η κυνική αυτή απάντηση δείχνει μια γενικότερη αδιαφορία καθώς πολλοί γονείς δεν αντιλαμβάνονται ότι η αδιαφορία τους αυτή όταν πρόκειται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, αποτελεί σοβαρό λόγο δίωξης τους για παραμέληση επιμέλειας ανηλίκων.
Δεν είναι τυχαίο που σε συνελεύσεις γονέων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια ελάχιστοι γονείς συμμετέχουν σε αυτές και σίγουρα είναι πολλοί οι λόγοι που γίνεται αυτό.
Σε ένα τέτοιο θέμα όμως και όταν είναι δεδομένο ότι 7 φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών της Πρέβεζας έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ως selfie και περίπου 170 φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει και έχουν αναπαραχθεί μέσω κινητής κυκλοφορίας, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρέπει από κοινού καθηγητές και γονείς να αντιμετωπίσουν το θέμα.
Η τηλεδιάσκεψη που έγινε πρόσφατα με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν απέφερε αποτελέσματα καθώς πολλά παιδιά παρασύρονται από τη μόδα της εποχής και κυρίως τα ανήλικα κορίτσια δεν αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμπεριφορά τους στο μέλλον τους.
Σε μια κοινωνία ανθρώπων επαρχιακής πόλης που κρύβει τις αλήθειες της , κρύβονται επίσης ανώμαλοι, διεστραμμένοι και τιποτένιοι που μπορεί να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της εφηβικής ηλικίας.
πηγη: prevezaposto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου