Θεωρούμε πως ο Στάθης Κόκκαλης αποτελεί το κατάλληλο πρόσωπο προκειμένου να μας προτείνει το πιάτο της ημέρας . Ο καταξιωμένος Πατρινός σεφ δεν χρειάζεται να προσπαθήσει και πάρα πολύ προκειμένου να μας εντυπωσιάσει . Άλλωστε το πλούσιο βιογραφικό του , σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο .
Οποιοσδήποτε από εσάς επιθυμεί να απολαύσει τα πλούσια εδέσματα του , τότε δεν έχει παρά να τον επισκεφθεί στο Λάλα Εδεσματοποτείον .
Πιτσα με μοτσαρελα και σαλτσα πεστο
ΥΛΙΚΑ
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά + χρόνος φουσκώματος
- 225 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγιά ξερή
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 κουτ. σπιτική σάλτσα ντομάτας*
- 125 γρ. μοτσαρέλα στραγγισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 μεγάλες κουταλιές έτοιμη σάλτσα πέστο
- φυλλαράκια βασιλικού ή φρέσκιας ρίγανης για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέτετε τη μαγιά και κάνετε μία γούβα στο κέντρο. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και περίπου 150 ml χλιαρό νερό. Ανακατεύετε, να γίνει μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας. Ζυμώνετε για 10 λεπτά σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ώσπου να γίνει η ζύμη απαλή και ελαστική. Τη βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 230 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά 2 χαρτιά ψησίματος. Ζυμώνετε τη ζύμη, να φύγει ο αέρας και μοιράζετε στα δύο. Απλώνετε το κάθε μισό της ζύμης σε κύκλο (25 εκ. διάμετρο) και μεταφέρετε στα χαρτιά ψησίματος. Αλείφετε τις βάσεις με τη σάλτσα ντομάτας και σκεπάζετε με μοτσαρέλα, κομμένη ντομάτα και την πέστο. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού ή ρίγανης, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
*Για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σάλτσα ντομάτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου