Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ματ η Βασίλισσα, ξεμάτιασμα ο Βασιλιάς!

Ματ η Βασίλισσα, ξεμάτιασμα ο Βασιλιάς!

Η Ρεάλ νίκησε 88-71 τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη και έκανε το 1-0 στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα. Μόνο ένα καλό δεκάλεπτο (2ο) ο Πρωταθλητής Ευρώπης, θέλει βελτίωση ενόψει του 2ου αγώνα (Μ. Πέμπτη, πάλι στην Ισπανία).


Μόνο με Σπανούλη η... δουλειά δεν γίνεται, αφού ο αρχηγός τράβηξε πολύ κουπί, έχοντας κατά διαστήματα συνοδοιπόρους τους Ντάνστον και Πρίντεζη και έχασε δίκαια με 88-71. Το ματς κρίθηκε στο δεύτερο μέρος, όπου ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει αντίοδοτο για τον εκπληκτικό Ρούντι και τον Μίροτιτς που έκαναν πάρτι στην άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης. Εκτός κλίματος οι Πέρπε και Λοτζέσκι και πλέον πάμε για δεύτερο ματς την Πέμπτη.
Το γκολ-φάουλ του Σερμαντίνι στην αρχή δεν είχε ανάλογη συνέχεια στη ρακέτα για τον Ολυμπιακό, που ξεκίνησε με Ντάνστον στο "4" σε αντίθεση με τη Ρεάλ που με Μπουρούση, Μίροτιτς (5π.) έκανε... πάρτι και γρήγορα το 9-3 και λίγο μετά το 17-5 με τρίποντα των Γιούλ και Ρούντι. Οι Μαδριλένοι είχαν βρει ρυθμό και... χέρι (6/8 διπ., 2/5 τρ.) με τη διαφορά να κινείται στο +/-10, εκμεταλλευόμενη και τα λάθη των ερυθρολεύκων. Ο Σπανούλης ήταν εκτός κλίματος, Ντάνστον και Πέτγουεϊ είχαν από δύο φάουλ, εξ ου και το 27-12 της πρώτης περιόδου. Τον έπνιξε τον Ολυμπιακό στην άμυνα της η Ρεάλ και... εξαφάνισε τη μπάλα με την κυκλοφορία της στην επίθεση.
Η είσοδος των Σίμονς και Πρίντεζη έδωσε βοήθειες σε άμυνα κι επίθεση, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχιζε να δέχεται εύκολα καλάθια. Με τον "Πριντ" μέσα και τον... Μίροτιτς έξω, οι ερυθρόλευκοι μείωσαν 31-23 στο 15` και 33-28 στο 16`. Ο "Κill Bill" είχε συνέλθει, εκτελούσε και δημιουργούσε και με ασίστ του στον Σίμονς έγινε το 33-30, αλλά το δίδυμο Σίμονς-Πρίντεζη είχε αλλάξει την εικόνα των φιλοξενούμενων. Στο 17` ο Μίροτιτς δέχτηκε τεχνική ποινή, η οποία όμως πήγε ανεκμετάλλευτη, αλλά ο Πρίντεζης ισοφάρισε για πρώτη φορά σε 35-35! Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, ως το καλάθι και φάουλ του Ροντρίγκεθ στο 19`. Τα τρία μαζεμένα λάθη στο τέλος σε άμυνα και επίθεση πήγαν τη διαφορά από την ισοπαλία στο 48-41, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Το τρίποντο του Σπανούλη στο 23` έκανε το 50-46, με τον Ρούντι να απαντά όμως και στη συνέχεια να υπάρχει μια...αναμπουμπούλα με Ντάνστον-Μίροτιτς και τον Ρούντι με 5 σερί πόντους να στέλνει τη διαφορά στο +12 (58-46) και τον Ισπανό να φτάνει τους 16 πόντους, αφού ο "Πέρπε" δεν μπορούσε να ακολουθήσει... Όσο ο Ρούντι ήταν ασταμάτητος, ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα, με τον Γιούλ να στέλνει τη διαφορά στο +16 στο 27` (64-48). Τη σκυτάλη από τον Ρούντι πήρε ο Μίροτιτς, όπου συνολικά είχαν 33 πόντους. Δυο καλές άμυνες, η διαφορά πήγε στο +12, αλλά η τάπα του Ντάρντεν στο "Πέρπε" έγραψε το 70-56. Ο Ολυμπιακός δυστυχώς δεν είχε καμιά βοήθεια από το "3" (Περπε, Λοτζέσκι)...
Ο Ολυμπιακός με ένα 4-0 μείωσε σε 70-60, αλλά η Ρεάλ απάντησε γρήγορα με 74-60, με τον Ρούντι εκτός των άλλων να έχει 6 κλεψίματα! Ό, τι διόρθωνε στην επίθεση, χαλούσε στην άμυνα ο πρωταθλητής Ευρώπης που δεν είχε αντίδοτο για τον Ισπανό γκαρντ και τον Μίροτιτς, ενώ απειλούταν εκ νέου σύρραξη με Σπανούλη και Φερνάντεθ. Μέσα σ` όλα έβαλε και ο Μεϊρί τρίποντο για το +18 (81-63) στο 35`. Οι ερυθρόλευκοι δεν παραδίνονταν, αλλά Σπανούλης, Σλούκας και Σίμονς δεν έφταναν, με τον Μπαρτζώκα να επιστρατεύει και τρία γκαρντ στο τέλος. Η Ρεάλ βέβαια ήλεγχε πλήρως το ματς και το τέλειωσε στο +17 (88-71).
Τα δεκάλεπτα: 27-12, 48-41, 70-56, 88-71

Πηγή : www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου