Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ποιες ήταν οι τέσσερις λέξεις που είπε ο Ανδρέας Σάμαρης στον πατέρα του μετά τη νίκη της Εθνικής;


Με το που μπήκε στ' αποδυτήρια του «Καστελάο» ο Ανδρέας Σάμαρης, άνοιξε την τσάντα του, πήρε στα χέρια του το τηλέφωνό του, πήγε σε μια γωνιά και κάλεσε Πάτρα.

Προς Αγία Σοφία μεριά… Την πιο μεγάλη, μέχρι τώρα, στιγμή της καριέρας του ήθελε να τη μοιραστεί με δύο ανθρώπους που λατρεύει. Τον πατέρα του και τη μητέρα του. Τον Ζώη και την Αγγελική. Ήξερε κι αυτός πόσο λαχταρούσαν κι εκείνοι να τον ακούσουν… Κι όμως, δεν κατάφερε ν' ανταλλάξει ούτε δυο κουβέντες με τη μάνα του. Έκλαιγε με αναφιλητά. Από χαρά, από συγκίνηση, από περηφάνια, από πίεση… Δεν έβγαινε λέξη απ' το στόμα του. Μόνο έκλαιγε... Πρώτη φορά η Αγγελική τον άκουγε σε τέτοια κατάσταση. Αλλά πρώτη φορά και η ίδια δεν μπορούσε να μιλήσει στο καμάρι της. Τα δάκρυα έτρεχαν ποτάμι… Ο Ζώης, ο πατέρας του, πήρε το τηλέφωνο και βουρκωμένος κι αυτός, πρόλαβε να του πει μια κουβέντα: «Μπράβο αγόρι μου…Απόλαυσέ το, μη σκέφτεσαι τίποτα, απόλαυσέ το». Ο Ανδρέας τού είπε μόνο τέσσερις λέξεις: «Πατέρα, υπάρχει και Θεός…». 


Κι επειδή μόνο ένας πατέρας, και ειδικά όταν έχει τέτοια σχέση με το γιο του, μπορεί να καταλάβει με «μια ματιά» τι συμβαίνει, στον Ζώη έμεινε «καρφωμένη» για πολλή ώρα η εικόνα που ακολούθησε του γκολ τού Ανδρέα: ο Ανδρέας φεύγει προς τη γραμμή του αράουτ με τα χέρια απλωμένα, πανηγυρίζει ήρεμα, στρέφει το βλέμμα του ψηλά… Ήταν ένας πανηγυρισμός που έβγαλε ψυχισμό, δίχως υστερίες και χοροπηδητά. Την κουβέντα «πατέρα, υπάρχει και Θεός» δεν την είπε τυχαία ο Ανδρέας. Κάτι έβγαζε από μέσα του. Για να μη γίνει, πάντως, καμία παρεξήγηση και παρερμηνεία, να 'στε σίγουροι για ένα πράγμα: Ο Ανδρέας νιώθει υπέροχα στην εθνική. Βρήκε πολύ ζεστό κλίμα, αισθάνεται εξαιρετικά και κάνοντας πολύ παρέα με παιδιά που παίζουν κυρίως στο εξωτερικό, έχει γίνει άλλος άνθρωπος... 

Η φετινή σεζόν εξελίχθηκε για τον Ανδρέα Σάμαρη σαν παραμύθι. Μιλάμε για ευλογημένη σεζόν: φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθιερώθηκε αμέσως από τον Μίτσελ και έπαιξε βασικός στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου πανηγύρισε πρόκριση στους «16»! Και αμέσως μετά, κλήση στην εθνική ομάδα, πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, ταξίδι στη Βραζιλία, ντεμπούτο σε Μουντιάλ και γκολ σε Μουντιάλ.


Πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου