Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΕΠΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ .... !!! Βαριά "καμπάνα" από το Δικαστήριο της Πάτρας για τον φόνο 19χρονου !!!


Σε βαρύτερη ποινή από αυτή που αρχικά είχε καταδικαστεί, κρίθηκε ένοχος από τους δικαστές και τους ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών ο οδηγός ταξί Στέλιος Μόρφης, 23 ετών, κατηγορούμενος για το φόνο του 19χρονου Βρετανού τουρίστα Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ, που είχε σημειωθεί στις 13 Ιουλίου 2011, στο Λαγανά Ζακύνθου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο τον Στέλιο Μόρφη και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών και 4 μηνών. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών. Ωστόσο ο εισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση θεωρώντας μικρή την ποινή των 11 ετών που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον κατηγορούμενο.



Όπως υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος Στέλιος Μόρφης, εκείνη την ημέρα είχε δεχτεί επίθεση τόσο από το θύμα όσο και από άλλους Βρετανούς, που προηγουμένως τον κορόιδευαν και του έριχναν λέιζερ στα μάτια. Ακολούθησε συμπλοκή με μαχαίρι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο άτυχος Βρετανός και να τραυματιστούν ελαφρά άλλοι τέσσερις ομοεθνείς του. Ο κατηγορούμενος είχε γεννηθεί στην Αυστραλία και αντιλαμβανόταν τα κοροϊδευτικά λόγια αλλά και τις βρισιές του θύματος και των υπολοίπων Βρετανών που τον συνόδευαν. Μάλιστα ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι την ώρα που οι Βρετανοί τον πλησίασαν, εκείνος έτυχε να κρατάει στα χέρια του ένα μαχαίρι με το οποίο έκοβε ένα φρούτο...

Η υπόθεση είχε προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση.


Ο 19χρονος, που είχε ακόμα δύο αδέρφια, 23 και 19 ετών, είχε περάσει τη μισή του ζωή στα νοσοκομεία καθώς έπασχε από μία σπάνια νευροπαθητική δυσλειτουργία του εντέρου.

Με απίστευτες δυσκολίες κατάφερε να τελειώσει το σχολείο και για να το γιορτάσει, πήγε τις πρώτες του διακοπές στο Λαγανά Ζακύνθου..
Μία μέρα πριν μαχαιρωθεί από τον οδηγό ταξί , ο 19χρονος είχε τηλεφωνήσει στους γονείς του για να τους πει ότι «περνούσε πάρα πολύ ωραία στην Ελλάδα» και μετά από δύο ημέρες επρόκειτο να επιστρέψει στην Αγγλία.


πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου