Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μωράκι γεννήθηκε ΧΩΡΙΣ μύτη! - Πώς αντέδρασαν οι γονείς και τι θα κάνουν οι γιατροί για να της δώσουν ένα φυσιολογικό πρόσωπο; (PHOTOS)

Μωράκι γεννήθηκε ΧΩΡΙΣ μύτη! - Πώς αντέδρασαν οι γονείς και τι θα κάνουν οι γιατροί για να της δώσουν ένα φυσιολογικό πρόσωπο; (PHOTOS)

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση ενός αξιολάτρευτου μωρού, μόλις 17 μηνών που ακούει στο όνομα Τέσα.

Πρόκειται για το κοριτσάκι που συνιστά μία πολύ σπάνια περίπτωση αφού γεννήθηκε χωρίς μύτη και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί μόλις 40 ανάλογα, στα ιατρικά χρονικά.
Η μικρούλα Τέσα δεν έχει αίσθηση της οσμής αλλά όταν αρπάξει κάποια ίωση φταρνίζεται και βήχει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Πάντως, αυτό που καταγράφει η Daily Mail, είναι πως η αξιολάτρευτη Τέσα δεν σταματά να χαμογελά.
Την ίδια ώρα, οι γονείς του παιδιού παραδέχονται πως το πρόβλημα του παιδιού τους ήταν σοκαριστικό και η μητέρα του, Γκρέινε, τόνισε: «Στην αρχή δεν μπορούσα να το κατανοήσω. Δεν πίστευα πως είναι δυνατό να ζήσει. Δεν ήξερα πώς να τη βοηθήσω. Όμως μετά από τόσους μήνες που την έχουμε στο σπίτι, μεγαλώνει κανονικά, χαμογελάει συνέχεια και η έλλειψη της μύτης της δεν μας απασχολεί πλέον».
Σημειώνεται πως την περίεργη κατάσταση της Τέσα καταγράφηκε για πρώτη φορά στον υπέρηχο κατά τη διάρκεια της 20ης εβδομάδας κύησης. Αν και οι γιατροί της πρότειναν να διακόψει την κύηση, εκείνη αρνήθηκε αφού αποδείχτηκε πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατό του.
Ωστόσο, τις πρώτες πέντε εβδομάδες της ζωής της, η μικρή Τέσα της πέρασε στην εντατική και οι γιατροί έδιναν μάχη για να κάνουν το μωρό να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη.
Τελικά, χρειάστηκε να γίνει τραχειοτομή προκειμένου να αναπνεύσει κανονικά και σύντομα θα μπεις το χειρουργείο ώστε να μπει ένα αισθητικό βοήθημα σε σχήμα μύτης και μέγεθος που θα ταιριάζει στο παιδικό της προσωπάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου