Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Οργιάζουν οι "μπόμπες" στην Πάτρα - Πόσα ευρώ λέτε πως αγοράζουν ... το ένα μπουκάλι;


Στην Πάτρα οργιάζει η αγορά της διασκέδασης για τα ποτά «μπόμπες» που κυκλοφορούν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ορισμένα στέκια χωρίς δυστυχώς να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος, όπως θα έπρεπε.


Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Κόσμος" , άνθρωποι που γνωρίζουν τα πράγματα ή ασχολούνται με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αποκαλύπτουν ότι το πρόβλημα που προϋπήρχε και στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τώρα έχει γίνει ακόμα πιο έντονο και τονίζουν μάλιστα ότι έχουν γίνει ακόμα πιο φθηνά ορισμένα από τα νοθευμένα ποτά που κυκλοφορούν, φθάνοντας ακόμα και στην εξευτελιστική τιμή των μόλις 3 ευρώ το μπουκάλι. Ως γνωστόν, Βουλγαρία, Τσεχία και Πολωνία είναι μερικές από τις χώρες στις οποίες ανθίζει η παρασκευή νοθευμένων ποτών. Τα οποία, όπως φαίνεται, περνούν κυριολεκτικά κάτω από τη... μύτη των Αρχών, μπαίνοντας στο ελληνικό έδαφος και καταλήγοντας σε ελληνικά παράνομα παρασκευαστήρια ή αποθήκες ώστε να καταλήξουν σε καταστήματα. Ποσότητες αυτών των νοθευμένων ποτών φθάνουν και στην Πάτρα.

Φθάνουν σε μαγαζιά ή σε... κάβες!Και κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα ποτά είτε καταλήγουν απευθείας σε καταστήματα, είτε φθάνουν πρώτα σε κάποιες κάβες που οι ιδιοκτήτες τους προτιμούν να αγοράσουν φθηνό προϊόν για να αυξήσουν το κέρδος. Σε ένα μαγαζί, ο επιχειρηματίας θα πληρώσει γύρω στα 3 ευρώ για ένα μπουκάλι ουίσκι προερχόμενο κυρίως από Βουλγαρία. Σε μια κάβα η τιμή αυτή θα είναι ακόμα μικρότερη εφόσον θα είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των μπουκαλιών που θα αγοραστούν. Και σε αυτή την περίπτωση, ορισμένοι μαγαζάτορες υποστηρίζουν πως ούτε και οι ίδιοι ξέρουν τι προμηθεύονται. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι η έλλειψη εντατικού ελέγχου...

Κατηγορίες νοθευμένων

1. Απλά αραιωμένα ποτά. Είναι αυτά που αραιώνονται με νερό και ουσιαστικά επιβαρύνουν μόνο την τσέπη.2. Απλή αλλαγή ετικέτας. Φθηνά ποτά σερβίρονται ως ακριβά και επώνυμα. 3. Νόθευση με μεθυλική αλκοόλη, αντί της αιθυλικής αλκοόλης που πρέπει να υπάρχει στα ποτά. Προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο αλλά και τύφλωση όταν η κατανάλωση είναι συστηματική.4. Νοθευμένα με βιομηχανική αλκοόλη. Ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει. Παίρνουν την αλκοόλη από βιομηχανικά υγρά (χρώματα κ.λπ.) που περιέχουν τοξικές προσμίξεις. Τα ποτά αυτά προκαλούν μεγαλύτερες βλάβες στον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα, το συκώτι, τα νεφρά και αλλού.

Οδηγίες για ταχύτερη ανάρρωση μετά την λήψη νοθευμένων ποτών:

Α) ξεκούραση,Β)πρόσληψη πολλών υγρών για την αποφυγή της αφυδάτωσης ( κυρίως νερό),Γ) κατανάλωση φρούτων και χυμών,Δ) ελαφρά γεύματα , όπως κοτόσουπα με ρύζι ή φιδέ, για να μην επιβαρύνουμε το στομάχι καιΕ) αντιόξινα φάρμακα εφόσον υπάρχουν γαστρεντερικές ενοχλήσεις(ένα κάθε οχτώ ώρες μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα).

Πώς να τα ανακαλύψετε ? Προτιμήστε ποτό χωρίς αναψυκτικό. Ανακινείστε το ποτό κλείνοντας το ποτήρι με την παλάμη και δείτε αν καθαρίζει σχετικά γρήγορα. Αν όχι, μπείτε σε υποψίες... Σε κάθε περίπτωση, μην πίνετε νηστικοί. Ζητάτε συγκεκριμένη μάρκα για να γνωρίζεται χρώμα και γεύση και σε περίπτωση φιάλης να απαιτείται να την ανοίγουν μπροστά σας. Θυμηθείτε πως έχει δικαίωμα βάσει νόμου να επιστρέψετε το ποτό που σας έδωσαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου