Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η selfie της τραγωδίας: Χαμογελούν πριν σκοτωθούν σε τουρκική πόλη



Φονική επίθεση από καμικάζι αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να ανέρχεται στους 27 νεκρούς.

Tα νεαρά παιδιά που σκοτώθηκαν είχαν κάνει πριν την επίθεση αυτή την selfie.
Οι πρώτες ενδείξεις που προκύπτουν από την έρευνα για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στην τουρκική πόλη Σουρούτς κοντά στα σύνορα με τη Συρία και η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100, παραπέμπουν σε έργο του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν στο Ρόιτερς δύο υψηλόβαθμοι τούρκοι αξιωματούχοι.

«Οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο Ρόιτερς ο ένας αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η επίθεση σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά αυτής της πόλης που βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Κομπάνι απ' όπου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκαν στα τέλη Ιουνίου από τις κουρδικές δυνάμεις έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις.

Λίγο αργότερα, επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε και στο γειτονικό Κομπάνι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου στο νότιο Κομπάνι. Δύο κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από την έκρηξη», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αναφορικά με την έκρηξη στο Σουρούτς, την οποία το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση», το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες με πτώματα να κείτονται κάτω από δένδρα έξω από το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου στην πόλη αυτή, που απέχει περίπου 10 χλμ. από το Κομπάνι.
Δείτε video - Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου