Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

«ΟΡΓΙΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ: Αγοράζουν κρέμες προσώπου… και βαφές μαλλιών!

spitiki-enydatiki-krema-gia-apala-xeria

Και ποιος δεν εντυπωσιάστηκε από το γεγονός πως καταναλωτές – δικαιούχοι της κάρτας σίτισης τις χρησιμοποίησαν για να αγοράζουν μπύρες από supermarketτης Πάτρας. 

Φαίνεται όμως πως δεν έμειναν εκεί. Σε κεντρικό υποκατάστημα τοπικής αλυσίδας εμφανίστηκε προ ημερών γυναίκα με κάρτα σίτισης και την χρησιμοποίησε για να αγοράσει βαφές μαλλιών, και κρέμες… προσώπου! Μάλιστα όπως μας είπε η ταμίας χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο ποσό με το οποίο ήταν χρεωμένη η κάρτα για αγορά τέτοιων ειδών προκειμένου να έχει… και απόθεμα! Η ταμίας ως είχε υποχρέωση, δέχθηκε τις αγορές χωρίς να εκφράσει την δυσαρέσκειά της. Ωστόσο το θέμα συζητήθηκε και με άλλους, αφού η συγκεκριμένη κάρτα εκδόθηκε με σκοπό να σιτίζονται άνθρωποι και όχι να αγοράζουν καλλυντικά! Αλγεινή εντύπωση είχε προκαλέσει και η χρήση των καρτών σίτισης για την προμήθεια από δικαιούχους άλλων ειδών, όπως... μπύρες! Οι κάρτες σίτισης παραχωρήθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό και προφανώς οι υπεύθυνοι των συμβεβλημένων καταστημάτων έχουν ευθύνη για τα προϊόντα που αγοράζουν οι δικαιούχοι, μερικοί εκ των οποίων, όπως όλα δείχνουν, δεν είχαν ανάγκη τα τρόφιμα, αλλά για μία ακόμη φορά εκμεταλλεύθηκαν τα κενά στη νομοθεσία και κατάφεραν να ενταχθούν και σε αυτή την παροχή.
Ανθρώπινα δράματα στο ΚΕΠ
Στο ΚΕΠ ξετυλίγονται καθημερινά  μικρές ιστορίες ανθρώπινης δυστυχίας και απελπισίας. Με εκπροσώπους μίας νέας τάξης που δημιούργησε η κρίση στην Ελλάδα. Τους λεγόμενους νεόπτωχους. Περιμένουν υπομονετικά για την κάρτα σίτισης. Κοινό γνώρισμα όλων, η αξιοπρεπής συμπεριφορά σε όλες τις φάσεις που επέβαλε η διαδικασία. Μεταξύ αυτών και αρκετοί νέοι. Φοιτητές, άνεργοι που παίρνουν την κάρτα για να εξασφαλίσουν τρόφιμα από το supermarket. Στο ΚΕΠ έχουν υποβληθεί 8.560 αιτήσεις. Επίσης έχουν υποβληθεί 3560 αιτήσεις για επανασύνδεση ρεύματος και έχουν εγκριθεί οι 2185. Για επιδότηση ενοικίου 2274 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί οι 913. Στην επιδότηση σίτισης ο δικαιούχος λαμβάνει 70 ευρώ το μήνα αν είναι μόνος του και 30 ευρώ επιπλέον για κάθε προστατευόμενο άτομο. Μέχρι και του ποσού των 220 ευρώ.
πηγή : dete.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ατ'αρχάς να πούμε οτι και 300 ευρώ το μήνα να μπαίνουν σε ένα σπίτι, κανένας νόμιμος κάτοικος αυτού δεν παίρνει την κάρτα σίτισης. Απευθύνεται στους απόρους. Επιπλέον, τα 70 ευρώ το μήνα δεν φτάνουν σε έναν άνθρωπο να τραφεί. Αλλιώς οι μισθού έπρεπε να'ναι...100 ευρώ. Ούτε 220 ευρώ το μήνα φτάνουν για τραφούν...6 άνθρωποι της ίδιας οικογένεις. Κάποιοι σίγουρα αγοράζουν μαζί με τα σκέτα μακαρόνια του μεσημεριανού (ε, δεν φτάνουν και για κάτι άλλο) και μια βαφή μαλλιών Ή οι αλκοολικοί ποτά. Ντροπή λοιπόν, όχι σε αυτούς που ψωνίζουν μη τρόφιμα με την κάρτα σίτισης, αλλά στους βουλευτές που παίρνουν χιλιάδες ευρώ απο εμάς για να ζούν πλουσιοπάροχα και αποφάσισαν οτι ένας απλός πολίτης θα αγοράζει τα αναγκαία ενός μήνα με...70 ευρώ. Ντροπή και στους πωλητές σούπερ μάρκετ που κατακρίνουν τον κόσμο που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να τραφεί με την κάρτα σίτισης. Είπαμε, αν ήταν έτσι ο μισθός τους θα'ταν 100 ευρώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή