Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Είναι αυτό το ομορφότερο ελληνικό χωριό για να περάσεις τα Χριστούγεννα; (PHOTOS)

Είναι αυτό το ομορφότερο ελληνικό χωριό για να περάσεις τα Χριστούγεννα; (PHOTOS)
Το Καϊμακτσαλάν και ο Άγιος Αθανάσιος αποτελούν μαγνήτες για τους επισκέπτες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Το "Καϊμάκτσαλαν" (σημαίνει λευκή κορυφή) βρίσκεται σε μια όμορφη γωνιά της Ελληνικής γης και σε ένα από τα πιο γοητευτικά βουνά το Βόρα (υψόμ. 2524m).
287_Kaimaxtsalan458.jpg
Ο Άγιος Αθανάσιος είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του Βόρα ενώ έχει αναπτυχθεί τουριστικά λόγω της γειτνίασης του με το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Τις ημέρες των Χριστουγέννων οι επισκέπτες συρρέουν στην περιοχή και τόσο ο Άγιος Αθανάσιος όσο και το Χιονοδρομικό του Καϊμάκτσαλαν γεμίζουν από κόσμο δίνοντας μια άλλη αύρα στο χριστουγεννιάτικο λευκό τοπίο.
287_Kaimaxtsalan460.jpg
Ο Άγιος Αθανάσιος είναι γεμάτος με κεραμοσκεπή κτίρια, δείγματα της πολύ ενδιαφέρουσας παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Εδώ θα τα βρείτε όλα: παραδοσιακή φιλοξενία, σκι, περιηγήσεις, ιππασία, τοξοβολία και άλλα πολλά και όμορφα για να απολαύσετε τη φύση και τη διαμονή σας.


Το Καϊμακτσαλάν λειτουργεί από τέλη Νοεμβρίου έως αρχές Μαΐου, είναι ένα από τα λίγα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα με τόσο μεγάλη διάρκεια χιονιού, έχει πίστες πολλών χιλιομέτρων και διαφόρων επιπέδων δυσκολίας και ζεστή φιλοξενία από τους ανθρώπους της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου