Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ : Διαβάστε τι είπε στον Τσίπα Ηλία






PATRA GOSSIP NEWS .GR : Βασίλη οι φετινές εκλογές που αναμένονται να πραγματοποιηθούν σε λίγες μέρες , χωρίς καμία αμφιβολία είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων χρόνων . Ο κόσμος δείχνει αγανακτισμένος και έτοιμος να καταψηφίσει τα 2 μεγάλα κόμματα ( ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ) . Πιστεύεις ότι η οικονομική κρίση θα αποτελέσει το βασικό κριτήριο , με το οποίο θα ψηφίσουν οι πολίτες στην κάλπη ... ?



ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ : Οι πολίτες δικαίως είναι οργισμένοι από τα εγκληματικά λάθη που μας οδήγησαν σε αυτό το οριακό σημείο, δικαίως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς. Όμως, αφενός δεν είμαστε όλοι ίδιοι αφετέρου σαν Συμμαχία δείξαμε συνέπεια και ακολουθήσαμε τον δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης. Είπαμε εξ αρχής  την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Μαζί με την οικονομία κατέρρευσε και το πολιτικό σύστημα της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι από  την κρίση θα προκύψει άλλη μορφή διακυβέρνησης. Είμαστε ο μεταρρυθμιστικός τρίτος πόλος στο πολιτικό σκηνικό. Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα έρθει θα στηρίζεται στις κυβερνήσεις συνεργασίας, που θα αναζητήσουν πολιτικά στελέχη τα οποία θα  μπορούν να ενώσουν δυνάμεις, αντί να «σκοτώνονται» υπηρετώντας την λογική του άσπρου-μαύρου. Αυτό δεν το άντεξε η Ελλάδα και το πληρώνουμε σήμερα πολύ ακριβά. Η ΔΗ.ΣΥ. είναι κόμμα ευθύνης και κυβερνητικής προοπτικής. Δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Δεν είναι κόμμα της αριστεράς και της άρνησης των πάντων, αλλά κόμμα το οποίο θέλει να προσφέρει από κυβερνητικές θέσεις. Με τις προτάσεις που έχουμε κάνει και με την αξιοπιστία που έχουμε κτίσει, είμαστε οι μόνοι που έχουμε ακόμη ανοιχτές πόρτες στην Ευρώπη.  Δεν έχουμε ούτε μία μέρα για χάσιμο. Οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν με συνέπεια και πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό. Γι' αυτό και ζητάμε από τους πολίτες να ενισχύσουν τη Δημοκρατική Συμμαχία και να της δώσουν δυνατή παρουσία στην επόμενη Βουλή. Τους ζητάμε να κάνουν την οργή τους δημιουργία. Να αλλάξουμε μαζί το κράτος και να βάλουμε μπροστά την οικονομία.

PATRA GOSSIP NEWS .GR : Σε προσωπικό βαθμό είσαι υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη . Θεωρείς ότι το νεαρό της ηλικίας σου θα αποτελέσει όπλο για σένα , αφού είσαι ένα νέο ( φρέσκο ) πρόσωπο ...?

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ : Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας συμμετέχουν πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιοι. Όπλο για μένα δεν συνιστά το νεαρό της ηλικίας, (σίγουρα κανείς δεν έχει κάτι να προσάψει ως ευθύνη για όσα έγιναν στη χώρα μας στο πρόσωπό μου φυσικά). Ως μέτρο κρίσης και σύγκρισης όμως έχω αυτό της αξιοσύνης και της πίστης ότι με τις ιδέες σου μπορείς να αλλάξεις όλα και όσα σε πλήγωσαν. Έτσι θέλω να με κρίνουν οι πολίτες και να εκτιμήσουν την καθαρή μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια, από μαθητής ακόμα που ασχολήθηκα με την πολιτική, αλλά και όσα δημόσια λέω και γράφω τακτικά. Η μόνη και ειλικρινής στόχευση μου είναι να τιμήσω την εμπιστοσύνη που θα μου δείξουν οι συμπολίτες μου. Με καθαρές ιδέες και χέρια συμμετέχω στον αγώνα αυτό και έτσι θα παραμείνω όταν εξέλθω. Το χρωστώ όπως όλοι μας πιστεύω άλλωστε στην οικογένειά μου, στην πατρίδα, στο Έθνος.




PATRA GOSSIP NEWS .GR : Για πιο λόγο ο απλός καθημερινός πολίτης θα πρέπει να ψηφίσει Δημοκρατική Συμμαχία ... ?

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ : Διότι έχουμε αποδείξει με τη συνεπή στάση μας ότι δεν εκπροσωπούμε το χθες, το παλαιό, το λαϊκισμό. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε η πολιτική εκείνη δύναμη που κατέθεσε δικό της μεσοπρόθεσμο, με δικό της σχέδιο ανάπτυξης και τρόπο εξόδου από την κρίση: Το πρόγραμμα «Ελλάδα 2020» το οποίο αποδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι και τελικά υιοθέτησαν. Κανένα άλλο κόμμα δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει κάτι ανάλογο, που να μπορεί να επικαλεστεί και με τον τρόπο του να συμβάλλει στην εξεύρεση μιας εφικτής λύσης. Ο τρόπος πολιτικής δράσης και σοβαρότητας της Δημοκρατικής Συμμαχίας πείθουν στην Ευρώπη. Υπάρχουν ευήκοα ώτα όταν είσαι σοβαρός, όταν είσαι μεθοδικός και όταν αντί  για  καταγγελίες και μαγικές  συνταγές έχεις επεξεργασμένες και κοστολογημένες προτάσεις.


PATRA GOSSIP NEWS .GR : Αν υποθέσουμε ότι το κόμμα σας , δεν καταφέρει να συγκεντρώσει ή περάσει το πολυπόθητο όριο του 3% με αποτέλεσμα να μην αποτελέσετε μέρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου . Η επόμενη μέρα πως θα σας βρει ... ?

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ : Όλες οι ενδείξεις που έχουμε αυτή τη στιγμή, αν προσεγγίσουμε δημοσκοπικά το θέμα, μας δίνουν με ισχυρό ποσοστό στη βουλή. Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογώνΗ ψήφος στη Δημοκρατική Συμμαχία θα έχει πολλαπλάσια αξία, γιατί είναι μια διαφορετική, σοβαρή, συνεπή και θαρραλέα φωνή που θα βελτιώσει την εικόνα και τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης της χώρας στην Ευρώπη και θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε ανάγκη. Είμαστε το ξαναλέω ο μεταρρυθμιστικός τρίτος πόλος στην πολιτική σκηνή. Δεν είναι η ώρα για να σκεφτόμαστε τις προσωπικές διαδρομές. Πρέπει να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους, αλλά πρέπει και να σκεφτούμε θετικά.

Να βγούμε από την κρίση και να μπορέσουμε σαν χώρα και σαν λαός να βρούμε ξανά το δρόμο μας. Η απάντηση στους δύο αδιόρθωτους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι η επιλογή των άκρων. Δεν μπορεί να είναι εκείνοι που επενδύουν στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στα ψέματα.


PATRA GOSSIP NEWS .GR : Αν μετά τις εκλογές η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς σας κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας . Η δικιά σας απάντηση ( στάση )  ποια αναμένεται να είναι ... ?

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ : Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά η Ελλάδα. Η Ντόρα δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με τον Σαμαρά, εξ ου και είπε ότι αν η ΝΔ έχει μεγάλη διαφορά ως πρώτο κόμμα, τότε θα μπορούσε να αναλάβει και πρωθυπουργός. Από εκεί και πέρα η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα νέο κόμμα σε μια καινούργια εποχή και ακολουθεί μια συνεπή στρατηγική, χωρίς τούμπες και τα πισωγυρίσματα. Είναι σοβαρή και  θα είναι μια θετική φωνή, που θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας ,που είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα στα πολύ δύσκολα χρόνια που έρχονται. Από όποια θέση κι αν είμαστε στη Βουλή θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας που θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και θα είμαστε μια αποτελεσματική δύναμη ελέγχου και καταγγελίας.

PATRA GOSSIP NEWS .GR : Κύριε Φωτάκη  σας έχουμε ακούσει να υπερασπίζετε την ήπια, βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη. Ζούμε όμως σε μια εποχή που την ανάπτυξη στην πραγματικότητα την καθορίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και όχι οι κυβερνήσεις. Παρακολουθούμε ότι ασκούν απόλυτο σχεδόν έλεγχο στους μηχανισμούς διακυβέρνησης της χώρας. Όλα δε αυτά συμβαίνουν και σε περιφερειακό ακόμα και τοπικό επίπεδο. Σε αυτές τις συνθήκες πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε την ισχύ των ανθρώπων του κεφαλαίου και να μιλάμε για ήπια βιώσιμη ισόρροπη ανάπτυξη; 




ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ : Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω ή τουλάχιστον να διαφοροποιηθώ από την ερώτηση. Το πλαίσιο της ανάπτυξης της χώρας, τον μηχανισμών ελέγχων, τους νόμους εν τέλει του κράτους τους καθορίζει η Βουλή των Ελλήνων με σχετική νομολογία. Πιστεύω στους θεσμούς όπως και στην Δικαιοσύνη η οποία είναι υπεύθυνη από την άλλη για την εφαρμογή αυτών. Το κεντρικό μας σύνθημα είναι, φταίει το κράτος όχι εσύ άλλαξε το. Αυτό ομολογούν όλοι και εμείς σαν ΔΗΣΥ αυτό αναγνωρίζουμε ως το μεγάλο ασθενή. Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία, δεν είναι αυτός ο ρόλος του, ούτε πρέπει να πνίγει ή να καθορίζει κιόλας την κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, ώστε να δημιουργεί μονοπώλια υπέρ του ή υπέρ ολίγων. Αυτά όλα γεννούν την διαφθορά και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα. Αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος, τον λάθος δρόμο που πορευθήκαμε, αλλά και τον λαϊκισμό που οι πολιτικές δυνάμεις κινήθηκαν, θα έχουμε κάνει ήδη το πρώτο βήμα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και προσπάθεια, χρειάζεται σοβαρότητα και ρεαλιστικές προτάσεις. Δαιμονοποιήθηκε το επιχειρείν στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Τα βιώνουμε σήμερα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον σταθερό και αξιόπιστο ώστε να έρθουν στην Ελλάδα επενδύσεις. Το ξεκάθαρο πλαίσιο κανόνων που πρέπει να θεσμοθετήσουμε, δεν θα αφήνει περιθώρια για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι από την άλλη. Χωρίς επενδύσεις όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη.  
PATRA GOSSIP NEWS .GR : Ενεργή συμμετοχή στα κοινά, κοινωνία των πολιτών. Έννοιες στις οποίες μόλις έχει αρχίσει να «κοινωνεί» η ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες δεν διαισθάνονται εαυτούς ως πολίτες μιας κοινωνίας πολιτών, ακόμα. Η ανεργία παράγει στα πλειοψηφικά κοινωνικά στρώματα της εργασίας ανασφάλεια, κοινωνικό φόβο, απομονωτισμό και εσωστρέφεια. Πώς θα τα ξεπεράσουμε όλα αυτά;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ : Με το να απαλλαγούμε από τον Λαϊκισμό θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην πολιτική, αφού πρώτα οι ίδιοι οι πολιτικοί φάνηκαν ανάξιοι των προσδοκιών και αναξιόπιστοι. Οι ενέργειες των δυο αδιόρθωτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  2. 5 χρόνια τώρα είχαν καταστροφικές συνέπειες για την χώρα. Κανείς δεν νοιάστηκε για τους ένα εκατομμύριο ανέργους που δημιούργησαν οι ατυχείς επιλογές των συγκυβερνώντων στο φόβο της κομματικής πελατείας τους και των κομματικών στρατών. Καμιά διαρθρωτική αλλαγή δεν προχώρησε. Οδήγησαν την αγορά στην ύφεση και την κοινωνία στην απόγνωση. Για αυτό προσωπικά εξ αρχής έλεγα, όπως και άλλοι ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πρωτίστως πολιτικό. Το “λεφτά υπάρχουν” από τη μια του Παπανδρέου και το “θα εξαλείψω το έλλειμμα” από την άλλη του Σαμαρά συνέχισαν να εκτρέφουν φρούδες ελπίδες στο λαό με καταστροφικές όμως συνέπειες. Από την άλλη, οι αρνητές των πάντων με ωραία λόγια και πομπώδη “όχι” προσπαθούν να ξεγελάσουν τον πολίτη. Το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μπορούμε και θέλουμε να αλλάξουμε. Εμείς είμαστε εδώ για να κυβερνήσουμε από θέσεις ευθύνης και όχι να βάλουμε το λαό σε περιπέτειες και τελικά να τον οδηγήσουμε στη χρεωκοπία.
PATRA GOSSIP NEWS .GR : Ναι στην Δημοκρατική Συμμαχία στην κάλπη. Είναι υποκειμενική πρόταση ή αναγκαία για τη χώρα;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ : Ο ελληνικός λαός έκανε λάθος το 2009 όταν πίστεψε πως “λεφτά υπάρχουν”. Θα είναι λάθος αν σήμερα, σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες, εμπιστευθεί όσους τάζουν μαγικές επαναδιαπραγματεύσεις και όσους ακολουθούν το δρόμο του φτηνού και επικίνδυνου δημαγωγικού λαϊκισμού, παίζοντας με το μέλλον των παιδιών μας. 

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές. Χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακό.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο. Δεν χαϊδεύει αυτιά. Λέει αλήθειες, καταθέτει προτάσεις, παίρνει ρίσκα και αναλαμβάνει κόστος.
Λέμε σε κάθε Έλληνα πολίτη που θέλει να δει κάτι να αλλάζει σε αυτή τη χώρα, ότι ο πυρήνας του προβλήματος είναι το κράτος.
Πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν φταίει ο πολίτης για όσα συμβαίνουν σήμερα.

Το κράτος χρεοκόπησε, όχι εκείνος.
Ευθύνη του πολίτη, όμως, είναι να το αλλάξει.
Και εμείς αυτό του ζητάμε. Να το αλλάξουμε μαζί! Και είμαστε διπλά περήφανοι όλοι στη Δημοκρατική Συμμαχία που την ώρα της κρίσης, όπως και σε κάθε δύσκολη στιγμή, δεν ακολουθήσαμε το ρεύμα του λαϊκισμού, αλλά επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας, της αλήθειας!

Την ώρα της κάλπης οι σημαίες ευκαιρίας υποστέλλονται και δυναμώνουν οι καθαρές φωνές ... !!!

Δεν θα μπούμε απλώς στη Βουλή, θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών!

Και την επόμενη μέρα, θα είμαστε ένα κόμμα που θα δώσει μάχες εντός και εκτός Ελλάδας, για τα συμφέροντα της χώρας και των Ελλήνων.



Φωτάκης Βασίλης
Υπ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Δημοκρατικής Συμμαχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου