Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ !!! Τέντυ Γερουλάνου: Η επιχειρηματίας που άφησε τις χλιδές για να σώσει κόσμο απο πυρκαγιά


Είναι σπάνιο. Γι΄αυτό και αναδεικνύω το γεγονός. Το κάνω διότι σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν οι ισχυροί όχι δεν ασχολήθηκαν αλλά στην καλύτερη περίπτωση έβαλαν τους άντρες ασφαλείας τους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Αυτό δεν ισχύει για την Τέντυ. Στους κοσμοπολίτικους Αρκιους, πολύ κοντά στην Πάτμο , βρέθηκε πριν από λίγο καιρό η επιχειρηματίας καθώς ήταν καλεσμένη στην θερινή κατοικία στενών της οικογενειακών φίλων. Σκοπός της, ήταν να ξεκουραστεί για λίγο και να φορτώσει τις μπαταρίες της για τον χειμώνα.
Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως η ίδια τα είχε προγραμματίσει. Ήταν 2 μετά τα μεσάνυχτα όταν μια πυρκαγιά άρχισε να εξαπλώνεται ακριβώς πάνω από την παραλία που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, όπου αράζουν οι θαλαμηγοί της οικογένειας Βαρδινογιαννη της οικογένειας Δαυιδ του εφοπλιστή Γιάννη Κουστα, όταν επισκέπτονται το νησί.
Δεν άργησαν μάλιστα να ακουστούν και οι πρώτες φωνές και να προκύψει αναστάτωση στο νησί . Με τα λίγα μέσα που διέθεταν οι κάτοικοι και εν το μέσω της νυκτός ξεκίνησαν να σβήνουν όπως, όπως την φωτιά. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Τέντυ Γερουλάνου , που από τους πρώτους μετέφερε κουβάδες με νερό , ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να επικοινωνήσει με την Διεύθυνση Πυροσβεστικής της Σάμου .
Όπως έγινε γνωστό τις επόμενες ημέρες η επικοινωνία κατέστη δυνατή αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πυροσβεστικές πτήσεις , ούτε με ελικόπτερο ούτε με αεροπλάνο μέχρι την αυγή .
Οι κάτοικοι θέλοντας να σώσουν το νησί τους και βλέποντας πως η φωτιά έφτανε στα πρώτα σπίτια και στο μοναδικό ξενοδοχείο που είχε το νησί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους με συντονιστές τον Λευτέρη Ήλιου τον Γιώργο Μελιανο αλλά και άλλους.

Τελικά , λίγο πριν το ξημέρωμα κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά και στο τέλος να την κατασβεσουν . Όσο για την κ Γερουλάνου ; Δέχτηκε τα συγχαρητήρια και την αγάπη των κατοίκων που σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν πότισμα η επιχειρηματίας θα συμμετείχε ενεργά στην μεταμεσονύκτια πυρόσβεση.
nassos blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου